Ambulancezorg
in Fryslân

RAV Fryslân is als overkoepelende organisatie verantwoordelijk voor alle ambulancezorg in Fryslân. De daadwerkelijke zorg wordt uitgevoerd door Kijlstra Ambulancezorg en UMCG Ambulancezorg. Jaarlijks verlenen wij vanuit 24 ambulanceposten verspreid over Fryslân aan ruim 46.500 patiënten zorg.

Met ruim 240 deskundige en daadkrachtige professionals, 28 ambulances en 13 ambulanceposten verspreid over Fryslân staat Kijlstra Ambulancezorg dag en nacht voor u klaar.

UMCG Ambulancezorg brengt goede zorg naar patiënten in Drenthe en een deel van Fryslân. Dit doen wij met meer dan 400 vakkundige collega’s vanaf 27 ambulanceposten verspreid over de twee provincies.

Onze ambulanceposten

Fryslân is op Drenthe na de dunst bevolkte provincie van Nederland. Met de vele meren en vier Waddeneilanden een unieke regio. Door de spreiding van onze ambulanceposten kunnen wij in vrijwel alle gevallen binnen 15 minuten ambulancezorg bieden.

24
Ambulanceposten

Nieuwsberichten

Ondertekening samenwerkingsconvenant Rapid Responder GGZ

De Rapid Responder GGZ is een belangrijke voorziening voor de zorg rondom mensen met onbegrepen gedrag. Om onze samenwerking te verlengen werd vandaag in Drachten het samenwerkingsconvenant Rapid Responder GGZ ondertekend voor de periode van 2024 – 2028. Sietze Kijlstra tekende namens RAV Fryslân, Jos

Lees meer

Nieuwe urgentie-indeling ambulancezorg

De afgelopen jaren is binnen de ambulancezorg hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe urgentie-indeling. Hoewel de verbeterde urgentie-indeling een landelijk besluit is, worden de nieuwe urgenties niet bij iedere meldkamer op hetzelfde moment geïmplementeerd. Vanaf februari 2024 gaan de eerste meldkamers ambulancezorg (deels)

Lees meer

RAV Fryslân blij met visitatierapport AZN

Samen met Rotterdam en IJsselland maakt RAV Fryslân deel uit van een pilot van AZN om visitaties anders te organiseren. Dit met als doel om van elkaar te leren en zo de algehele kwaliteit van de ambulancezorg te verbeteren. RAV Fryslân ontving hiervoor als eerste

Lees meer

Kwaliteit

RAV Fryslân staat voor kwaliteit en biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week hoogwaardige ambulancezorg aan patiënten. We vinden het erg belangrijk dat onze patiënten en ketenpartners altijd op ons kunnen rekenen. Daarom zetten wij in op het doorontwikkelen van planbare ambulancezorg; ambulancezorg op afspraak. Ook participeren wij in de landelijke pilot zorgcöordinatie met als belangrijke focus; de juiste zorg, op het juiste moment, door de juiste zorgverlener.

Voertuigen

In Fryslân worden verschillende voertuigen ingezet om ambulancezorg te bieden. Het type voertuig dat ingezet wordt hangt af van de urgentie en de omstandigheden.