Rapid Responder GGZ

Bij onbegrepen gedrag op straat of in een thuissituatie wordt door omstanders of direct betrokkenen vaak 112 gebeld. In Fryslân wordt dan regelmatig de Rapid Responder GGZ ingezet. Dit is een onopvallende personenbus met een chauffeur en een sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV). De SPV’er van GGZ Friesland heeft de kennis en ervaring om de aandacht en zorg  te bieden die op dat moment nodig zijn. Door deze mooie samenwerking tussen RAV Fryslân en GGZ Friesland staan we samen voor goede en passende zorg voor personen met onbegrepen gedrag. 

De Rapid Reponder GGZ is zeven dagen per week inzetbaar tussen 12.00 uur en 24.00 uur in de provincie Friesland. De standplaats is Drachten. De inzet van de Rapid Responder GGZ wordt aangestuurd vanuit de Meldkamer Ambulance Noord-Nederland. De crisisbeoordelingslocatie van de GGZ in Leeuwaren (Jelgershuis) is 24/7 bereikbaar voor overleg, wanneer er sprake is van acute psychiatrie.

De Rapid Responder GGZ is ontstaan door een samenwerking tussen GGZ Friesland, Sociaal Domein Fryslân en de Friese gemeenten.