“Waar ik blij mee ben, is dat mijn input wordt gewaardeerd.”

Docent chauffeur Rogier de Leeuw aan het woord.
 

“Ik werk nu alweer enkele jaren als docent chauffeur. Toen ik van start ging in deze functie, was het absoluut een sprong in het diepe. Binnen Team Opleidingen waren ideeën genoeg, maar veel moest nog worden opgebouwd. Daardoor was het lastig om ingewerkt te worden, maar door me goed in te lezen en vooral dankzij de hulp en ondersteuning van een aantal collega’s zit ik nu heerlijk op mijn plek. Juist doordat collega’s mij vrijwel meteen te hulp schoten, heb ik ontdekt wat collegialiteit is. Die verstandhouding is gelukkig zo gebleven: we trekken vriendschappelijk met elkaar op en hebben veel vertrouwen in elkaar, wat het mogelijk maakt om gezamenlijk onze hoge doelen te bereiken.
 

Rogier de Leeuw


De ambulancechauffeurs leggen de lat erg hoog voor zichzelf. Het niveau is hoger dan ik bij andere (vervoer)bedrijven heb gezien. Gelukkig hebben wij als Team Opleidingen de mogelijkheid om in een korte tijd grote stappen te maken naar een nog betere opleiding voor de chauffeurs. Waar ik erg blij mee ben en wat ik niet gewend was, is dat mijn input gewaardeerd wordt. Als je een idee hebt over iets nieuws en dit goed kunt uitleggen en onderbouwen, is er veel mogelijk. Sowieso merk ik dat iedereen, van werkvloer tot directie, open staat voor ideeën. Het is super dat mijn mening over bepaalde zaken wordt gevraagd. Hierdoor voel ik me zeker gewaardeerd.

Ik heb gemerkt dat het binnen UMCG Ambulancezorg/Ambulancezorg Fryslân mogelijk is me breed te ontwikkelen. Maar dat wil ik niet alleen voor mezelf; juist ook voor de chauffeurs. Ik wil ervoor zorgen dat zij de ambulance niet alleen zien als een vervoersmiddel, maar dat zij emotie en gevoel erin kunnen leggen om de patiënten en de collega’s comfortabel en prettig naar hun bestemming te brengen.”