Zorgambulance

Comfort in de vorm van een geheel nieuw ontworpen voertuig met speciale vering en allerlei andere comfort verhogende voorzieningen aan boord. Maar ook de mogelijkheid voor familie of mantelzorgers om in een comfortabele stoel naast de patiënt mee te reizen.

Kenmerkend voor de nieuwe ambulance zijn de grote ramen, die aan elke zijde zijn aangebracht, zodat de patiënt contact kan houden met de buitenwereld. Liggend in de ambulance heeft de patiënt de mogelijkheid om zich via muziek/film/tv zo prettig als mogelijk te voelen. Aangezien licht van invloed kan zijn op de gemoedstoestand van de patiënt, is veel zorg besteed aan de verlichting. De patiënt kan dan ook kiezen uit diverse verlichtingskleuren, die mede voor de gewenste rust kan zorgen. De medische inventaris in de Zorgambulance bestaat uit materialen die passen bij de basale eerste hulpverlening en zuurstof voor continuering van zuurstoftherapie.

De Zorgambulance richt zich op de zogenoemde ‘laagcomplexe, planbare ambulancezorg’. Dit is vervoer en begeleiding van patiënten die wel zorg en vooral comfort nodig hebben, maar niet omringd hoeven te zijn door uitgebreide medische apparatuur en medisch hooggekwalificeerde verpleegkundigen. Het is een groeiende groep die vooral bestaat uit oudere patiënten met chronische aandoeningen of ongeneeslijke ziektes. Het unieke van de Zorgambulance is dat deze tot stand is gekomen met inbreng van patiënten én ambulancepersoneel.