Onze mensen

Het hart en de ziel van een organisatie worden gevormd door de mensen die er werken. Dat geldt zeker voor RAV Fryslân. De organisatie wordt aangestuurd door tweehoofdige directie. Het ene bestuurslid vertegenwoordigt de directie van Kijlstra Personenvervoer en Ambulancegroep Fryslân, het andere het bestuur van UMCG Ambulancezorg. De Raad van Toezicht bestaat sinds 2013 uit voorzitter ​Maarten Rutgers en de leden Lutz Jacobi en Mary Looman-Struijs.

Voor projecten binnen RAV Fryslân-verband wordt gebruik gemaakt van de specialisten die bij beide ambulancediensten werkzaam zijn. Een voorbeeld hiervan is het project Veilig Incident Melden, dat als doel heeft om de dienstverlening naar een nog hoger niveau te tillen. Een ander voorbeeld is onze bijdrage aan Fryslân Hartveilig, dat er op gericht is om op zo veel mogelijk plaatsen in Friesland burgers te hebben die kunnen reanimeren.

Het aantal medewerkers bedroeg in 2015: 282 (263 FTE). Zij waren verantwoordelijk voor de zorg tijdens 23.396 A1-inzetten, 12.539 A2-inzetten en 10.769 B-inzetten. Het totaal aantal inzetten in 2015 bedroeg 46.704.